Drönarinspektion

Du är här

DEKRA utför inspektioner med drönare i farliga och svåråtkomliga arbetsmiljöer

Undvik långa driftstopp med kostnads- och tidseffektiva visuella inspektioner

 

Säkerhet är DEKRAs ledord och drönare används till att skapa säkerhet i farliga arbetsmiljöer där drönaren kan nå platser eller områden som inte annars är åtkomliga. Med drönaren kan DEKRA erbjuda kostnads- och tidseffektiva visuella inspektioner både utvändigt och invändigt där byggnadsställningar och långa driftstopp kan undvikas. Resultatet från inspektionen kan snabbt analyseras och bedömas av DEKRAs experter och materialet dokumenteras utifrån våra kunders önskemål.

Drönarmodellen för invändig inspektion heter Elios 2 och har en skyddande bur i kolfiber som gör att den kan komma väldigt nära ytan den ska inspektera utan att skada objektet. Dess stabiliseringssystem möjliggör manövrering i trånga och svåråtkomliga utrymmen och den har ett kraftfullt och intelligent belysningssystem som ger möjlighet till flygning i mörka och ljusfattiga utrymmen. Drönaren är utrustad med en 4K kamera som ger mycket god rapportering i form av högklassig film och bildmaterial samt en värmekamera som möjliggör detektering av t.ex. läckage och temperaturskillnader.

DEKRA har framgångsrikt använt drönaren hos kunder i exempelvis cisterner, skorstenar och tryckkärl samt för 3D uppmätning av objekt och detaljer.

DEKRA erbjuder även drönarkontroll vid utvändig inspektion och har idag ett antal drönare för uppdrag så som utvändig inspektion av tak, byggnader, skorstenar, fasader, kranar mm.

 

Sammanfattning:

  •  Snabb och säker åtkomst

  •  Ingen kostnad för ställning eller kran

  •  Driftstopp kan minimeras

  •  Bild och film kan granskas och sparas

 

 

 

Kontaktperson

Jens Nyberg

Tel.
010 - 455 1032