Du är här

18/9 - 2017

DEKRA fraktar järnvägsräls från Holland till Nordic Rail i Jönköping

DEKRA har under många år varit marknadsledande inom provning av tågaxlar, det vill säga olika metoder av oförstörande provning används för att kontrollera att tågaxlarna är säkra.

DEKRA Rail

DEKRA har under många år varit marknadsledande inom provning av tågaxlar, det vill säga olika metoder av oförstörande provning används för att kontrollera att tågaxlarna är säkra. Under de senaste åren har ytterligare säkerhetsrelaterade tjänster utvecklats och samarbetet med DEKRA specialister inom järnväg har fördjupats. Förutom opartiska kontrolltjänster av järnvägssystem och haveriutredningar levererar DEKRA nu även besiktning av spårgående arbetsfordon.

”Vi har ställt ut på många mässor men det är inte lätt att få uppmärksamhet när man ”bara” säljer tjänster och inte har någon pryl att visa i montern. På InnoTrans 2016 visade vi hur viktigt det är att ställa in hjulen rätt för att inte få onödigt slitage på rälsen genom att ta med exempel på sliten järnvägsräls. DEKRA har simuleringsprogram för driftförhållande hjul/räls som vi kommer att visa på Nordic Rail, men till Jönköping tar vi även med oss järnvägsrälsen” säger Lars Gustafson Affärsutvecklare inom DEKRA Rail.