Du är här

ASME - Orienteringskurs

ASME är den enda gällande standarden för tryckkärl och rörledningar i Nordamerika.
Utan att överdriva är det världens mest kända och mest använda standard för trycksatta anordningar.
I praktiken upphöjt till lag i flera länder eftersom ASME är ofta det enda tillåtna alternativet.

Orienteringskursen i ASME hos DEKRA är ett utmärkt tillfälle för de företag som vill operera i USA, Sydamerika, Mellanöstern, Australien och Asien att få insikt för hur standarderna hänger ihop i ett inte alltid genomtänkt system.

Orienteringskursen fungerar även som ett viktigt instrument för de organisationer och företag som tillämpar ASME som standard i Sverige inom de branscher där ASME är branschstandard, t ex inom olja & gas och annan processindustri.

Under kursen kommer du få förståelse för de regler och krav som finns i ASME så att du på egen hand ska kunna värdera ev. offertunderlag, beställningar mm. Alt. hur skriva korrekta egna specifikationer  i linje med ASME.

 

Vi kommer under kursens gång gå igenom hur man omsätter ASME i praktiken och med extra fokus på tryckkärl ASME VIII Div.1 och processrörledningar ASME B31.3.

Inför kursen är det bra om du som deltagare känner till motsvarande svenska eller europeiska regler för konstruktion, tillverkning, provning och kontroll av tryckutrustning.

Antal dagar: 
1 dag
Pris: 
enligt offert