Du är här

27/8 - 2018

Att åka wakeboard ska vara både kul och säkert!

DEKRA genomför en första besiktning på SkiMarines nya anläggning, Just Ride Cable.

Just Ride Cable, nyöppnad kabelpark besiktad av DEKRA.

Den 15 juni 2018 invigdes SkiMarines nybyggda cable park, Just Ride Cable i Grödinge, som tillverkades i samarbete med WakeparX. Att åka wakeboard i kabelparker är på frammarsch och antalet fullutrustade cable parks (kabelparker) i Sverige ökar.

Kabelparkernas kabelbanor går under kategorin tivolianordningar och DEKRA är ackrediterade att utföra besiktningar av anordningarna enligt Rikspolisstyrelsens föreskrifter. Innan invigningen genomförde DEKRA därför en första besiktning av den nya parken. Det som kontrollerades var bland annat att montagen bestod av rätt komponenter, säkerhetsrutiner och skyltar. Det ska vara säkert både för personalen och besökare i kabelparken!

Det var otroligt roligt att få besikta en så fin och toppmodern anläggning där det fanns omsorg även i de små detaljerna! Det är extra kul när kunderna har ambitionen att uppfylla säkerhetskraven och är måna om det, i detta fall strukturerades bland annat dokumentation och rutiner upp utöver besiktningen av anläggningen.” Säger Hans Österlind, Besiktningsingenjör på DEKRA.